
От понеделник до петък Spiro 9Ч - 17Ч
+359 (0)895 668 397 Имейл info@spiroline.bg
Премиум Свежа Спирулина

Съставки
100 г био брашно от киноа
1 чаена лъжичка къри
1 чаена лъжичка куркума
1 сибирски лук
1 яйце
1/2 глава лук
2 супени лъжици препечени сусамови семена
20 гр свежа или прясно замразена спирулина
Подготовка
Запържете ситно нарязания лук в тиган, докато стане прозрачен.
Сварете киноата с двойна повече вода от количеството киноа в тигана.Киноата се готви, докато водата се изпари напълно.
Добавете лука, яйцето, сусама, куркумата и кърито.
Добавете сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре и се оставя за един час в хладилник.
Добавете спирулината в сместа. Поставете сместа в незалепваща тава с капка зехтин, оформете четири малки бучки тесто.
Заравнете ги с дървена шпатула, за да придадете форма на палачинките.
Гответе на слаб огън за няколко минути от всяка страна, докато палачинките придобият приятен златист цвят.
Почерпете се !