top of page
  • Facebook
  • Instagram

Безглутенова Веджи Палачинка със спирулина

Време за приготвяне

15 мин

Време за печене

10 мин

Порция

2

Трудност

Просто +

Съставки

  • 100 г био брашно от киноа

  • 1 чаена лъжичка къри

  • 1  чаена лъжичка куркума

  • 1 сибирски лук

  • 1 яйце

  • 1/2 глава лук

  • 2 супени лъжици препечени сусамови семена

  • 20 гр свежа или прясно замразена спирулина

Подготовка

  • Запържете ситно нарязания лук в тиган, докато стане прозрачен.

  • Сварете киноата с двойна повече вода от количеството киноа в тигана.Киноата се готви, докато водата се изпари напълно.

  • Добавете лука, яйцето, сусама, куркумата и кърито.

  • Добавете сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре и се оставя за един час в хладилник.

  • Добавете спирулината в сместа. Поставете сместа в незалепваща тава с капка зехтин, оформете четири малки бучки тесто.

  • Заравнете ги с дървена шпатула, за да придадете форма на палачинките.

  • Гответе на слаб огън за няколко минути от всяка страна, докато палачинките придобият приятен златист цвят.

  • Почерпете се !

Спирулина
Благодаря ви.
spiruline

Понеделник-Петък                                                  9Ч-18Ч

Спиро 1 телефон                             +359 (0)895 668 397

Имейл                                                  info@spiroline.bg

Пловдив, България

  • Facebook
  • Instagram

© 2021 - 2022 by Spiro Line Europe

bottom of page